Vader Sanda Dia brengt boek uit: “Ze hebben mijn zoon vermoord”

6 december 2023 | 11u02 | Gepost door redactie
portret

Ousmane Dia, de vader van de overleden student Sanda Dia, legt zijn ziel bloot. Zelfs in die mate dat hij er een boek over schreef. 'Ze hebben mijn zoon vermoord' wordt op maandag 26 februari in De Roma in Antwerpen voorgesteld.

Hij vertelt onder andere over 'de stenen uit de muur die hij rond zichzelf bouwde', zo klonk het bij zijn uitgeverij EPO. Vijf jaar lang zweeg vader Dia, nu haalt hij uit. Hij heeft het over zijn eigen weg, van Senegal tot België. “België heeft me alles gegeven. Reuzegom heeft me alles afgepakt”, klinkt het hard. Papa Dia vertelt ook over zijn liefde voor Sanda en leven zonder haat, maar ook over de kinderen van de Vlaamse elite, klassenjustitie en de KU Leuven.

Sanda Dia stierf eind 2018 tijdens een studentendoop van Reuzegom. Op 26 mei 2023 veroordeelde het Antwerpse hof van beroep achttien leden van Reuzegom tot een boete van 400 euro en werkstraffen tot 300 uur. Die uitspraak zette ons land even op zijn kop. Het boek werd opgetekend door Thomas Blommaert en wordt uitgegeven bij EPO.

Lees meer over