Twee gewonden bij kop-staart aanrijding met drie wagens

Verkeersongeval op de E314 Lummen-Leuven in Holsbeek op 22 maart 2023
Op de E314 Lummen-Leuven zijn deze woensdagvoormiddag twee gewonden gevallen in Holsbeek. Drie wagens reden er tegen elkaar op de linkerrijstrook, dat bracht ongeveer tien kilometer file met zich mee.HEt was aanschuiven tot de oprit in Aarschot.

Op de linkerrijstrook van de E314 was een bestuurder omstreeks 9 uur minder goed aan het opletten waardoor het tot een kop-staart aanrijding kwam met in totaal twee wagens en een camionette. Twee vrouwen raakten gewond. Eentje werd naar het ziekenhuis overgebracht, een ander slachtoffer ging ter controle op eigen kracht naar het UZ Leuven. Geen van de betrokken chauffeurs reed onder invloed van alcohol of drugs. 

Hierdoor stond het verkeer stil op de linkerrijstrook en ontstond een file van een kleine tien kilometer. De takeldiensten verwijderden een rode bestelwagen van het type Ford Transit en een Opel Corsa van de rijbaan. De derde betrokken wagen, een gloednieuwe Peugeot 208, kon op eigen kracht verder. De rijbaan ter hoogte van Holsbeek was opnieuw volledig vrij rond 10 uur.

Lees meer over