Tienen neemt extra veiligheidsmaatregelen voor match OHL

OHL
In Tienen worden extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de match van OHL U23 tegen RAAL La Louvière nu zondag omdat het gaat om een wedstrijd met verhoogd risico.

Er komen extra verkeersmaatregelen van 13 tot 18 uur in de stad.

Zo wordt er in de Molenstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen de woning met huisnummer 34 tot het kruispunt Molenstraat-Slachthuisstraat. In dit gedeelte geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.

In diezelfde Molenstraat mag je enkel plaatselijk verkeren tussen de woning met huisnummer 34 en het kruispunt Molenstraat- Aandorenstraat en daar is ook enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

In het Elzepad is enkel plaatselijk verkeer toegelaten vanaf het kruispunt Elzepad-Molenstraat in de richting van de parking van het Bergéstadion. Op de parking geldt een stilstaan- en parkeerverbod, behalve voor vergunninghouders.

“In samenspraak met de Federale politie, PZ Getevallei en veiligheidsverantwoordelijke KVK wordt bepaald welke voetbalwedstrijden risicowedstrijden zijn. Voor deze wedstrijden worden dan bijvoorbeeld verkeersmaatregelen genomen, zodat voor en na de wedstrijd er zo weinig mogelijk overlast is. Dat is bij deze wedstrijd het geval voor de Molenstraat. De politie zal aanwezig zijn om het verkeer en de bezoekende supporters in goede banen te leiden. De precieze inzet wordt later bepaald”, zegt burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) hierover.

Lees meer over