There goes my hero: Foo Fighters staan, na overlijden drummer Taylor Hawkins, volgende zomer weer op Rock Werchter

8 november 2023 | 08u56 | Gepost door annpeeters
Foo Fighters
De organisatie van muziekfestival Rock Werchter maakte de eerste naam voor de volgende editie bekend. Na het overlijden van drummer 

Taylor Hawkins staan Foo Fighters toch weer op de affiche. 

Ooit maakte hij deel uit van het legendarische Nirvana, je weet wel die van Smells Like Teen Spirit, sinds lang doet Dave Grohl rock' roll harten bibberen met Foo Fighters, het gevolg zijn meerdere hits als My Hero en Everlong.

Na de dood van drummer Taylor Hawkins was de toekomst wat onzeker maar Foo Fighters staan er weer en volgende zomer bestormen ze het podium in Werchter, het festival gaat dan door van donderdag 4 juli tot zondag 7 juli, op zondag 7 juli, ze mogen de editie 2024 zelfs afsluiten. De ticketverkoop start op vrijdag 1 december om 10 uur. 

Het is de eerste keer dat Foo Fighters in ons land spelen sinds het overlijden van hun drummer. 

Foo Fighters tekenden eerder dit jaar voor een sterke comeback met hun elfde studioalbum ‘But Here We Are’ en hebben ook de weg naar het podium teruggevonden. De US tour is net afgerond. Binnenkort reist de band af naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Volgende zomer komen ze terug naar Europa. De tournee brengt Dave Grohl en co voor de vierde keer naar Rock Werchter (eerder in: 1996, 2005, 2017).

Hun recentste optreden op de wei van Werchter, wij waren er toen bij, was er eentje om niet meteen te vergeten en zorgt alvast voor grote verwachtingen. 

Lees meer over