Stadspark, Provinciaal Domein en kerkhoven gesloten: storm Ciarán raast over de regio

stadspark
Storm Ciarán raast met aanzienlijke snelheden door de regio. Dat brengt heel wat voorzorgsmaatregelen met zich mee, al lijkt het qua schade allemaal best mee te vallen.

"In Leuven zijn er nog geen meldingen van schade binnengekomen", bevestigt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx. "Er kwam een melding binnen van de boom in de Brusselsestraat, maar daar is voorlopig niets gebeurd. De Leuvense parken zijn afgesloten, net zoals he Provinciaal Domein. Ook de kerkhoven blijven tot nader order gesloten. Die situatie zal vandaag normaal gezien niet meer veranderen, maar de noodplanningsambtenaar volgt alles nauwlettend op", aldus Vranckx. Ook Circus Barones annuleerde zijn voorstelling in de Brabanthal.

De rijbaan aan Herendaal in Lubbeek is momenteel gedeeltelijk versperd nadat een boom omstreeks 8.20 uur naar beneden is gekomen. De brandweer is onderweg om de boomstam in stukken te snijden en te verwijderen. Op de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo is een tak met een diameter van 20 centimeter afgescheurd. Deze ligt gelukkig naast de rijbaan.

Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot werd in de loop van de namiddag dan weer onderbroken door een boom op de bovenleiding.

Lees meer over