Sergio op dieet: “De dokter noemde mij een tijdbom”

Sergio 30 jaar op de planken

Charmezanger Sergio uit Tielt-Winge moet dringend gewicht kwijt raken. Dat zorgt voor heel wat veranderingen in zijn eetpatroon.

Sergio (57) moet 15 kilogram kwijt raken en dat is een race tegen de tijd. 

De vijftiger die zingt en presenteert voelde zich al even belabberd. Hij trapte regelmatig op zijn adem tijdens optredens, wist Dag Allemaal. Zijn vrouw Sophie stuurde hem naar de dokter. Daar bleek dat zijn cholesterol al bij al meeviel er een tekort aan vitamine B aanwezig was. Ze konden wel niet om het gegeven dat Sergio veel te zwaar woog.

Corona zou de aanleiding zijn geweest. Aan DA vertelde hij hoe hij veel thuis moest zitten en dat hij at uit verveling. “De dokter noemde mij een tijdbom. Ik beleef een druk jaar, met méér optredens dan ooit voordien. Op de manier waarop ik momenteel op het podium tekeerga, zou mijn hart zomaar ‘foert’ kunnen zeggen”.

Hij wil zo snel mogelijk 15 kilo kwijt. Het betekent concreet minder eten, na 19 uur ’s avonds niks meer én fitnessen. 3 weken geleden woog Sergio nog 106 kilogram. Daarvan viel hij al 4 kilo af. Hij eet tegenwoordig veel soep, geroosterd brood, confituur en veel groenten. Bij een frituurbezoek blijft het beperkt tot een klein pakje frieten met light mayonaise en een boulet, in plaats van een grote friet met stoofvlees, balletjes in tomatensaus, een curryworst en twee gehaktballen. 

Of hij z’n goede voornemens deze keer wél zal kunnen volhouden, durft hij niet te garanderen.

Lees meer over