Profvoetballer Sofian Kiyine (OHL) voor rechter nadat hij met wagen in sporthal vloog: “Ik dronk vijf à zes gin-tonics”

Kiyine

Profvoetballer van Oud-Heverlee Leuven Sofian Kiyine (26) vloog op 30 maart 2023 zoals een raket met een snelheid van 138 km/uur en met 1,72 promille in zijn bloed de sporthal van Flémalle in. Ondanks het drinken van een handvol gin-tonics bleef de brokkenpiloot erbij dat het gebeurde door een appelflauwte.

De procureur des konings vorderde vier maanden rijverbod en een geldboete van 2.400 euro. Wie de schade aan de gebombardeerde sporthal moet betalen, zal de politierechter in Luik beslissen, zo wisten ze bij HNB.

Hij reed die dag met een Mercedes A-klasse en het was nog ramadan toch besloot hij dit te omzeilen. De Marokkaanse profvoetballer wilde met de sterke drank naar eigen zeggen 'krachten opdoen' voor de match van datzelfde weekend tegen Genk. Hij gaf toe vijf à zes gin-tonics gedronken te hebben tijdens de voorafgaande namiddag. Daarna kreeg hij het in de wagen tegelijk warm en koud, waarna hij zich zo goed als niets meer herinnerde. Dat hij een minuut voor het zware ongeval nog een whatsappberichtje kon sturen, daar had de Marokkaanse Belg geen uitleg voor. Het lot was de bezoekers van de sporthal goed gezind, daar amper elf seconden voor de zware landing waren op de landingsplaats van de auto van Kiyine nog meisjes aan het trainen.

Buiten de toxicologische vaststellingen reed Kiyine te snel op een weg waar je maximaal 50 km per uur mag halen. Midden juni mocht hij weer meetrainen bij OHL nadat hij aangaf zich te willen verbeteren, zo liet hij een alcoholslot plaatsen in zijn wagen. Kiyine speelt dit seizoen nog nauwelijks mee bij OHL. Het verdict volgt op 19 maart.

Kiyine

Lees meer over