Politiezone Lubbeek noteert handvol inbraken, daders gebruiken zelfs zeep om te ontsnappen

Zeep
Dieven vonden drie keer hun weg tot een woning in Lubbeek, dat was twee keer het geval in Holsbeek. In Boutersem tenslotte gebruikten ze zeep om op de vlucht te kunnen slaan toen ze betrapt werden.

In de Melkerijstraat in Lubbeekse deelgemeente Lubbeek braken de dieven langs achteren binnen. Ze doorzochten het huis, maar maakten op het eerste zicht geen buit. Aan de Corthoutslaan in Pellenberg werd binnengedrongen langs de bovenste verdieping. Hierbij braken ze een raam, eens binnen maakten ze juwelen buit. In de Binkomstraat werd een ruit met een steen vernield waarna de inbraak werd gepleegd, er bestaat geen informatie over een eventuele buit.

Op de Wingeweg in Holsbeek raakten de daders via een plat dak aan een raam. Dit forceerden ze, in het pand zochten ze zonder succes naar buit vooraleer weer te vertrekken via het plat dak. Op de Losting in Nieuwrode bleef het beperkt tot een poging tot inbraak.

In Boutersem gingen de daders deze zondag meer gewiekst over tot actie. Ze drongen via een stelling, er waren werken gaande aan het huis, drongen ze binnen via de achterzijde van een pand. Eens binnen werden ze al snel op heterdaad betrapt. Ze sloegen op de vlucht langs trappen. Onderweg moet één van beide daders zeep hebben te pakken gekregen. Dit werd over alle treden van de trappen uitgesmeerd, zodat van een achtervolging al snel geen sprake meer was. De inbrekers maakten hier geld en juwelen buit.

Lees meer over