Politici Egbert Lachaert en Annelies Verlinden kronen zich tot Belgisch kampioen veldrijden op de Balenberg

Het Belgische politieke veldritpodium op de Balenberg in Baal
Op de Balenberg in Baal vonden, ondanks het gure weer, twee titelstrijden plaats, het BK voor de Belgische politiek en het provinciaal kampioenschap voor de burgemeesters.Egbert Lachaert en Annelies Verlinden mogen zich Belgisch kampioen noemen. 

Geen betere manier om de Warmste Week in te zetten. Op voorhand werd geopteerd voor vijf rondjes van 650 meter als Belgische titelstrijd, waarvan een verkenningsronde met plaatselijke jeugd. Gezien de aanhoudende regen werd er een ronde afgedaan. Er waren acht starters. Aangekondigd MR-kopstuk Georges-Louis Bouchez was aangekondigd als deelnemer, maar was er enkel bij voor het podium.

Bij de mannen startte Egbert Lachaert (Open Vld) prima en hij hield zijn inspanning vol tot aan de meet. Het zilver was voor Hannes Anaf (Vooruit) uit Turnhout en Arnout Coel (N-VA) uit Lubbeek. Na de aankomst had Peter Van Rompuy (CD&V) wel reden tot mopperen hij was naar eigen zeggen Coel voorbij gereden en toch kreeg hij geen brons, dat werd genoteerd. Bij de vrouwen hielden Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) het lang spannend. Verlinden haalde het finaal. Medailles waren blijkbaar niet voorzien maar wel chocomelk voor de winnaar en Suzywafels voor de rest.

Lees verder onder de foto's

De meeste politieke starters op de Balenberg
De meeste politieke starters op de Balenberg
Gwenny De Vroe in actie op de Balenberg
Minister Annelies Verlinden in beweging op de Balenberg
Op het provinciaal kampioenschap voor burgemeesters haalde thuisrenner Bert De Wit (CD&V) het. Hij dubbelde zijn schepen van sport Eraly net vooraleer hij over de finish kwam.
Organiserend burgemeester Bert De Wit werd provinciaal kampioen veldrijden in het eigen Baal
Organiserend burgemeester Bert De Wit werd provinciaal kampioen veldrijden in het eigen Baal

Lees meer over