Leuvense Kerstmarkt duurt dit jaar twee weken 

Kerstmarkt
Goed nieuws voor de liefhebbers van de Leuvense Kerstmarkt. Samen met het stadsbestuur, de organisatoren en de standhouders werd beslist om het evenement te laten plaatsvinden van donderdag 7 december tot en met donderdag 21 december 2023.

"Meteen na het afsluiten van de vorige editie kwam er de vraag van de Leuvense handel en de vele bezoekers om de Leuvense Kerstmarkt nauwer te laten aansluiten bij de Kerstdagen. Tot nu toe zat er vaak een week tussen het einde van de markt en de eigenlijke feestdagen. Dat euvel is nu verholpen door de Kerstmarkt te laten lopen tot drie dagen voor Kerst. Op die manier komt ook de opbouw van de infrastructuur voor de Eindejaarscorrida niet in het gedrang", zo klinkt het bij organisator Marc Pinte.

“De Leuvense Kerstmarkt is naast een fantastisch event ook een meerdaagse topperiode voor onze lokale handel en horeca: niet alleen voor standhouders op de markt zelf, maar ook voor al onze ondernemers in de stad. Samen met de handelaars houden we bij hoeveel bezoekers we ontvangen op piekmomenten. Naast de zomeractiviteiten, zoals de Langste Dag, Hapje Tapje en Het Groot Verlof, is de Kerstmarkt de grootste publiekstrekker van het Leuvense feestjaar. Dat de Kerstmarkt in 2023 ten opzichte van vorig jaar liefst drie dagen langer zal duren, is een verwezenlijking waar we als stad dan ook vragende partij voor waren”, zegt Leuvens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).

Lees meer over