Leuvenaar (29) komt om in de Zwitserse Alpen

Pallieter

De 29-jarige Pallieter Kerckhove uit Leuven stierf onlangs in de Alpen in Zwitserland. Na een plotse val bij een wandeling in de bergen kwam hij om. Hij woonde en werkte in Leuven bij Jonge Helden. Zijn vader Hedwig Kerckhove is bekend als schepen in het West-Vlaamse Wingene.

Het gezin Kerckhove bestond uit drie dochters en zonen en woonde op een boerderij in Zwevezele. De jongste dochter Jasmien verblijft van mei tot en met september in Zwitserland, in het kader van een zomercampagne in de landbouw. Pallieter ging rond Pinksteren ook daarheen. Op zijn vakantie kon hij er zijn zus helpen. Hij hielp er mee om boter en kaas te maken, hij noemde het een openbaring.

Toen Pallieter op een avond niet terugkeerde, werd Jasmien terecht ongerust. Ze belden abrupt de politie. Er werd een zoekactie gestart. Ongeveer een dag na zijn verdwijning werd hij dood aangetroffen na een val. Volgens reddingswerkers was hij op slag dood op dinsdag 30 mei 2023.

Waar het precies verkeerd liep, was en blijft mogelijk onduidelijk. Reddingswerkers trekken binnenkort naar de omgeving waar de jongeman om het leven kwam, om zijn portefeuille en gsm te zoeken.

Pallieter studeerde communicatiewetenschappen in Gent en trok dan naar Mechelen. Aan de Thomas More Hogeschool volgde hij een jaar audiovisuele technieken. Hij werkte even voor productiehuis Geronimo. Sinds vijf jaar was hij jeugdwerker bij Jonge Helden in Leuven. Dat is een organisatie van vrijwilligers die in de schoolvakanties kampen en speelweken op het getouw zet voor kinderen en jongeren. 

Lees meer over