Leeshond Juliette nieuwe mascotte van bibliotheek

Leeshond
Vanaf 4 oktober trippelt leeshond Juliette iedere woensdag door de bib van Tremelo om er kinderen te ondersteunen bij het lezen. Ze brengt kinderen tot rust zodat deze zich in alle veiligheid en met de nodige speelsheid verder kunnen ontwikkelen.

Juliette, een kokapu van 1,5 jaar oud, is de trouwe viervoeter van bib-medewerkster Ann Shaw en volgt samen met haar baasje een opleiding leeshond. Ze zal kinderen met leesmoeilijkheden kunnen helpen om over hun (faal)angsten heen te stappen. Ze brengt kinderen tot rust zodat deze zich in alle veiligheid en met de nodige speelsheid verder kunnen ontwikkelen. Juliette zal hen immers niet verbeteren of aanvullen, enkel trouw luisteren. Zo wordt hun zelfvertrouwen groter en gaan ze lezen leuker vinden. Na het lezen is er ook tijd om even te knuffelen en te spelen met Juliette.

Op woensdag 4 oktober van 14 tot 16 uur is er tijd voorzien om het nieuwste lid van het bibteam van dichtbij te leren kennen. Ze staat alvast te springen om iedereen te ontmoeten.

Lees meer over