Jonge fietser (16) overleden aan spooroverweg in Wezemaal

Langestraat

Een trein die onderweg was van Denderleeuw naar Tongeren heeft een persoon aangereden die zich op de treinsporen bevond. De slagbomen waren op dat moment gesloten.

Een trein met 40 reizigers aan boord staat al enkele uren stil ter hoogte van het station van Wezemaal. Oorzaak is een aanrijding tussen een trein en een persoon met een fiets. Het ongeval gebeurde omstreeks 20.30 uur aan de overgang in de Langestraat. De reizigers hebben na een uur de trein mogen verlaten. 

Het parket onderzoekt de zaak.  Het zou nog niet duidelijk zijn of de fietser de fiets aan de hand had of dat hij al fietsend de sporen overgestoken is,  daarover is het nog te vroeg om uitspraken te doen zegt spoorwegbeheerder Infrabel. Het zou wel al vaststaan dat het slachtoffer de spoorweg is overgestoken, toen de slagbomen al gesloten waren en dat het niet om een wanhoopsdaad gaat.  Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Rotselaar, is ter plaatse overleden. Hij had aan het station afgesproken met vrienden, één vriend zag het ongeval gebeuren. 

Momenteel rijden er geen treinen tussen Leuven en Aarschot. Reizigers kunnen met hun treinticket een vervangbus van NMBS nemen. Morgenochtend zou het treinverkeer weer normaal verlopen. 

Lees meer over