Jason stuurde postkaartje vanop kamp in Rijkevorsel naar Glabbeek, maar dat kaartje legde 20.000 kilometer af

30 september 2023 | 16u58 | Gepost door redactie
Postkaart
Het was even verwonderend opkijken voor de familie Boven uit Glabbeek toen ze woensdag een kampkaartje kregen van hun kleinkind Jason. Dat kamp had namelijk al meer dan twee maanden eerder plaatsgevonden.

"Jason (9) vertrok van 9 tot 15 juli op kamp met de KSA naar Rijkevorsel en stuurde ons een hele hoop kaartjes. Alle kaartjes waren aangekomen buiten deze. We hadden eerlijk gezegd de hoop al opgegeven want soms raakt een kaartje wel eens kwijt. Tot woensdagochtend het kaartje ineens in de bus lag", zo opent Bert Boven, grootvader van Jason.

"De volgende ochtend bekeek ik dat kaartje eens goed en zag er een sticker op plakken van de stad Kawasaki in Japan. We hebben dat dan opgezocht en daar is inderdaad een groot postkantoor. Het bizarre is dat hij op 12 juli in Antwerpen werd afgestempeld en op 28 juli in Japan. Dus heeft hij bijna twee maanden erover gedaan om terug te komen”, vertelt een verbaasde Bert.

Bij bpost hebben ze een vermoeden waar het fout is gelopen. “We kunnen inderdaad bevestigen dat het kaartje in Japan gepasseerd is. Heel waarschijnlijk is dit gekomen omdat de jongen de tekst schreef op de plaats waar het adres moet komen. De voorlaatste lijn met ‘veel kusen Jason’ zal door de automatische sorteermachine als ‘Japon’ uitgelezen zijn, waardoor het kaartje in de zak naar Japan is gegaan en uiteindelijk is teruggekomen. Het blijft dus belangrijk om op de juiste plaats het adres te plaatsen”, aldus bpost.

*Tekst: Laurien Holsbeeks. 

Lees meer over