Jarig op 29 februari: "Het zou fijn zijn mocht mijn lichaam ook vier keer jonger blijven"

28 februari 2024 | 17u11 | Gepost door annpeeters
Ann
Ann Parys uit Bierbeek is vandaag jarig, niets speciaals op iedere andere dag van het jaar, maar door op 29 februari het levenslicht te zien, verjaart Ann slechts om de vier jaar.

"Officieel word ik vandaag 13 jaar, dat is een fijne gedachte, want op die leeftijd ligt je toekomst nog helemaal open. In werkelijkheid word ik, zoals iedereen, elk jaar een jaartje ouder. Alleen staat mijn verjaardag maar om de vier jaar op de kalender", zegt Ann.

"Verjaren op 29 februari is voor mij nu niet meer zo speciaal. Als kind was dat wel anders, dan is slechts om de vier jaar verjaren niet fijn. De kinderen op school lachten met me en vonden het wel wat raar, soms werd ik er zelfs mee gepest. Mijn mama zei in die tijd altijd dat ik het me niet moest aantrekken en dat ik eigenlijk 'speciaal' was. Later vernam ik dat ze toch wel heel hard haar best gedaan heeft om niet op 29 februari te bevallen, maar ik wilde blijkbaar kost wat kost het daglicht zien op die dag."

Feestje

"We vieren mijn verjaardag elk jaar, maar dan meestal op 28 februari, omdat dat de laatste dag is van de maand februari. Ik krijg dan soms te horen dat ik dan nog niet geboren was, maar op 1 maart zou dan weer een dag te laat zijn. Het blijft grappig."

Officieel

"Als mensen me vragen hoe oud ik ben, dan zeg ik mijn werkelijke leeftijd, vandaag 52 dus, maar zeg er meteen ook bij dat ik officieel maar 13 jaar ben. Dan zie je de mensen de wenkbrauwen fronsen, ze begrijpen het niet altijd. Het enige positieve aan slechts om de vier jaar verjaren, is de gedachte van de eeuwige jeugd. Nu zou het ook nog fijn zijn, mocht mijn lichaam vier keer jonger blijven, maar dat is helaas niet zo."

We wensen je een heel fijne verjaardag, Ann!

Lees meer over