Drievoudige moord in Kessel-Lo: verdachte zat op die dodelijke avond nog op café met slachtoffer

verdachte

Dat de drievoudige moord in Kessel-Lo zich afspeelde in het drugsmilieu was al lang geen verrassing. Verdachte Michael D. werd al vijf keer hieromtrent verhoord, maar het was zijn alibi dat onlangs op wankele poten kwam te staan. Daarom werd hij opgepakt en zit hij nu nog in de cel.

Leuvenaar Michael D. (38) blijft na de verlenging van zijn aanhouding minstens tot begin 2024 in de cel voor de drievoudige moord in de Zavelstraat in Kessel-Lo. De hoofdreden? Hij is wellicht de laatste die slachtoffer Leopold ‘Rikki’ Janssens (47) zag, zo wisten ze bij HLN. Dat moeten luttele uren zijn geweest voor die samen met Anita Dendas (54) en haar zoon Wesley Piette (23) werden gedood. De hoofdverdachte blijft echter in alle talen ontkennen. Michael D. had op 11 juni 2022, nog contact met slachtoffer Rikki, met wie hij op café gegaan was. Mogelijk is hij de laatste die hem nog levend zag. Het was finaal Rikki zelf die met zijn laatste woorden de hulpdiensten kon alarmeren. Hij gaf amper info over de mogelijke dader(s).

Michael D. is geen onbeschreven blad. Elf jaar geleden werd hij al veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 6.000 euro voor drugsdelicten. Acht jaar geleden stond hij terecht voor de verkoop van cannabis en xtc, het gebruiken van MDMA en weerspannigheid tegen een agent.

Lees meer over