Daders van gewapende overval op gokkantoor Ladbrokes opgepakt en vrijgelaten onder voorwaarden

Ladbrokes aarschot

In een onderzoek naar een gewapende overval op een filiaal van gokkantoor Ladbrokes, vorig jaar in Aarschot, werden twee verdachten gearresteerd door de recherche van politiezone Aarschot. Dat heeft het parket van Leuven laten weten.

In de avond van 19 december 2023 vond een overval plaats op het gokkantoor Ladbrokes in de Leuvensestraat in Aarschot. De verdachte, die een muts droeg en zijn gelaat bedekte met een nekwarmer, kreeg toegang tot het filiaal door de loketbediende. De verdachte wandelde onmiddellijk door tot achter het loket en toonde een steekwapen. Vervolgens eiste de verdachte dat de loketbediende de kassa zou openen. De verdachte graaide het geld uit de kassa en wandelde vervolgens rustig naar buiten. Even later belde de loketbediende naar de politiediensten om de overval te melden. De politiezone Aarschot kwam ter plaatse, maar kon de verdachte niet meer vatten.

Dankzij onderzoek van de recherche van de politiezone Aarschot kwam de recherche twee verdachten op het spoor. Eén van de twee verdachten was de loketbediende zelf, dewelke een goede vriend van de overvaller bleek te zijn.  Op woensdag 6 maart werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de beide verdachten in Mechelen. De verdachten werden vervolgens gearresteerd. Tijdens hun verhoor bij de politie bekenden ze hun betrokkenheid bij de feiten.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal door middel van geweld en bedreigingen, met wapenvertoon, bij nacht. De beide verdachten, van 20 en 21 jaar, werden op donderdag 7 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Na hun voorleiding werden ze vrijgelaten onder voorwaarden. De recherche van politiezone Aarschot zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over