Autobestuurder reed René (69) dood onder invloed van drie drugssoorten en alcohol: "René kwam net van de bakker"

8 februari 2024 | 18u27 | Gepost door redactie
Bij het dodelijke verkeersongeval op de Tremelobaan op de grens van Keerbergen en Tremelo werd een tent geplaatst omheen het slachtoffer

Voor een twintiger uit Tremelo werd zes maanden cel, twee jaar rijverbod en 3.200 euro boete gevorderd. Hij reed onder invloed van drugs op 9 april 2022 bromfietser René Verstraeten (69) dood. Deze was op de terugweg van de bakker.

De bestelwagen van de twintiger week die ochtend uit naar het fietspad en raakte de zestiger die ter plaatse overleed. De dader testte ‘s kort na het ongeval positief op zowel alcohol als drie soorten drugs. Dader G. had net geen promille alcohol in het bloed. Uit de drugstest bleek dat hij onder invloed van cannabis, amfetaminen en cocaïne achter het stuur zat, wisten ze bij HLN.

De beklaagde moest zich voor onopzettelijke doding, het niet kunnen stoppen voor een hindernis, rijden onder invloed van alcohol én drugs komen verantwoorden. De Leuvense procureur des konings vroeg zes maanden cel, twee jaar rijverbod en een pittige boete en daarenboven het opnieuw afleggen van de vier examens voor hij weer mag rijden. De twintiger verweerde zich met de stelling dat hij die bewuste ochtend slechts één pilletje drugs had ingenomen. De uitspraak volgt over een maand.

Lees meer over