"Als een vader smeekt om antwoorden, geef hem die dan", zegt gewezen reclameman Van der Stighelen aan Reuzegommers

Sanda Dia

Gewezen baas van het succesvolle reclamebureau Duval Guillaume, Guillaume Van der Stighelen, wiens zoon Mattias op 21-jarige leeftijd in 2011 zijn nek brak bij een sprong tijdens een nachtje uit met andere studenten en overleed, geeft nu zijn mening over het Reuzegom proces rond de dood van Sanda Dia. Hij deed dat in een open brief op zijn sociale media. ”Als een vader openlijk smeekt om antwoorden, geef hem die dan.”

“De vader van Sanda vraagt jullie de details over wat er precies gebeurd is. Hij vraagt die niet om jullie nog schuldiger te maken dan jullie al zijn. Hij vraagt het om een andere reden. Als je verneemt dat je zoon is omgekomen, dan spookt het jaren door je heen hoe het precies is gebeurd, Tot in de kleinste details”, zegt hij op sociale media.

“Als ouder wil je weten hoe je kind heeft geleden, of er nog iets gezegd werd. Nachten dwaal je rond, trachtend te herbeleven wat je zoon heeft beleefd. Hoe minder je weet, hoe meer je gaat fantaseren. En dat is een hel”, gaat het verder.

Volgens Guillaume hadden zij ‘het geluk’ dat alle jongeren op het feest waar hun zoon dodelijk ten val kwam hen zijn komen vertellen wat ze gezien hadden die bewuste dag van het drama.

“Sommigen deden dat zelfs jaren later. Telkens verzachtte het de pijn … Het heelde wat niet te helen was.”

Guillame vraagt de Reuzegommers in zijn schrijven om de ouders niet uit te sluiten. “Het is ook hun verhaal. Jullie hele leven gaan jullie dit meedragen. Draag het niet alleen. Neem contact op met hen, los van de buitenwereld. Vertel hen wat jullie weten … Het zal hun zoon niet terugbrengen maar het zal hen helpen … Als een vader openlijk smeekt om antwoorden, geef hem die dan. Zonder pers of advocaten erbij. Gewoon onder mensen.”

Lees meer over