Albert Heijn zet stapje richting nieuwe winkel in Leuven

28 juli 2023 | 09u22 | Gepost door feija.vanhoudt…
Albert Heijn

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn had een tijdje terug al haar oog laten vallen op Leuven. Maar twee buurtbewoners gooiden in mei roet in het eten. Ze tekenden een beroepschrift aan. Dat is nu verworpen.

De deputatie verwierp het beroep en er hangt dus sinds gisteren een vergunning voor de verdeling van het handelspand op de ramen van Bondgenotenlaan 62, waar vroeger een C&A gevestigd was. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse supermarktketen, maar victorie kraaien is nog te vroeg. Er kan nog 45 dagen lang beroep aangetekend worden tegen die vergunning.

Leuven is een heel gewenste locatie voor Albert Heijn. "Wij hebben interesse getoond in zowat elke mogelijke locatie in de binnenstad. De meest vergevorderde piste is momenteel die van de oude C&A op de Bondgenotenlaan, maar dat is nog helemaal niet definitief. De onderhandelingen in het Leuvense verlopen altijd wat moeilijk. In Herent zijn ze ook op het laatste moment afgesprongen, dus wij kunnen pas victorie kraaien nadat de vergunningen zijn afgeleverd. Maar ik moet zeggen: Leuven staat met stip op nummer 1 wat onze lijst met favoriete locaties betreft", vertelde Maes hierover een tijdje geleden.

Van 2015 tot 2017 was er al een supermarkt van Albert Heijn aan het Engels plein, maar die moest sluiten door de fusie tussen Ahold en Delhaize. Dat besliste de Belgische Mededingingsautoriteit.

Lees meer over