73-jarige vrouw vrijgesproken voor dodelijk ongeval waarbij vijftiger overleed

Colruyt Leuvensesteenweg Aarschot

De Leuvense politierechter sprak een 73-jarige vrouw uit Rotselaar vrij voor haar betrokkenheid bij een ongeval in Aarschot begin 2021. Daarbij overleed een vijftiger uit Herselt.

Het dodelijk ongeval vond op 5 januari 2021 plaats aan de Leuvensesteenweg in Aarschot aan supermarkt Colruyt. Bestuurster B.C. kreeg een platte band en kon niet vermijden dat haar wagen tegen de geparkeerde Mercedes Sprinter van het slachtoffer botste. Net op dat moment stond hij achter zijn bestelwagen, hij overleefde het niet.

De zeventiger uit Rotselaar belandde als gevolg van de lekke band naast de rijbaan en knalde tegen een geparkeerde bestelwagen in de berm, zo wisten ze bij HLN. Door de impact, aan een snelheid van 54 kilometer per uur, liep de 59-jarige man uit Herselt een hersentrauma op, een maand later overleed hij aan de gevolgen van het ongeval in het ziekenhuis.

Er werd eerder drie maanden celstraf en rijverbod en 1.600 euro euro boete gevorderd voor de vrouw die onder andere werd beticht van onopzettelijke doding. De verdediging vroeg de vrijspraak omdat het om overmacht ging. Een tussenvonnis op basis van de bevindingen van een verkeersdeskundige klaarde uit dat de vrouw door de lekke band naar links uitweek en als reflex naar rechts tegenstuurde. De Leuvense politierechter kon dit niet als een fout bekijken en sprak haar daarom vrij.

Lees meer over