220 uur werkstraf voor hardleerse vechtersbaas die spoor van vernieling trok door Aarschot

22 februari 2024 | 12u11 | Gepost door redactie
oude markt

Amokmaker T.P. trok op café in Leuven en Aarschot om 'ambras te maken'. Niet zelden bleven zijn slachtoffers achter met breuken. Hij was onder meer langs geweest in de Leuvense Karément en in De Flater en De Knoet in Aarschot.

Als minderjarige stond hij al voor de jeugdrechter voor geweld- en drugsdelicten. Volgens de rechter gebruikte het heethoofd dagelijks cannabis en heeft hij geen zinvolle dagbesteding. Daarom werd de werkstraf van 220 uur opgelegd. Zijn medevechtersbazen kregen elk zes maanden cel met uitstel. Als extra kregen allen een plaatsverbod voor de Oude Markt.

Op oudejaarsavond 2021 kwam hij een slachtoffer twee keer tegen. Eén keer in de rokersruimte en één keer buiten op de parking. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en kwam ervan af met een schedelfractuur en twee gebroken oogkassen. In Leuven liep hij in de Zeelstraat een man aan, die reageerde en T.P. en zijn twee vrienden leerden hem mores, finaal klopten ze hem een neusfractuur en een afgebroken tand. Op het terras van de Karément liep een terrasganger ook een neusbreuk over nadat een groep met daarbij T.P. doelbewust op zijn voet trapte, zo wisten ze bij HNB.

In het najaar kwam het nog twee keer tot geweld in Aarschot. Hij brak een urinoir af in De Flater. In De Knoet mepte hij iemand in het gezicht.

Lees meer over