Dakloze man, die zelfs laatste spullen gestolen zag, geholpen door Facebookpagina 'Ge zijt van Osschot'

Dakloze

Een hartverwarmend verhaal speelde zich recent af in Aarschot, zo blijkt uit een post op de Facebookpagina ‘Ge zijt van Osschot’. De beheerder Mieke Danny postte er een bericht over een man die op straat verzeilde en al maanden in een tent slaapt en die, dank zij de hulp van enkele inwoners, nu toch een beetje geholpen werd.

De man in kwestie, een naam hebben we niet,  woont al maanden in zijn tent en recent moest hij worden geopereerd. “Hij klopte eerder al aan bij het OCMW maar die konden hem niet helpen, waarom weet ik niet. Toen hij weer ‘thuis’ kwam bleken dieven het klein beetje wat hij had te hebben meegenomen. Ik werd verwittigd door het OCMW en ging meteen aan de slag. Ik postte een oproep op mijn pagina en kreeg meteen heel veel respons hierop. Iemand bezorgde meteen een rolstoel en via onze eigen vereniging Children’s Hope konden we hem kleding en andere spullen bezorgen. We begonnen die vereniging omdat we merkten dat zelfs in de Kringloopwinkel de prijzen voor sommigen mensen te duur zijn.”

Mensonterend

Toen Mieke, samen met anderen, de spullen aan de man bezorgden, wisten ze niet wat ze zagen, hij woonde namelijk in erbarmelijke omstandigheden. “Hij had alleen een binnentent met daarover een bache en dat was het, slapen deed hij op de grond. Wetend dat de mens open rugwonden had deed ons hart breken.”

Vandaar dat Mieke en Cindy besloten om zich in te spannen voor hem en daarom gingen ze op zoek naar sponsors die het leven voor hem net beter konden maken. “Kris Meervis van restaurant De Germinal was meteen bereid om eten te brengen, tot dan at had hij nooit een warme maaltijd. Een lid van motorclub Fuel Soldiers Mc Brabant stelde meteen een caravan voor hem ter beschikking. ‘Dieje mens mag niet op de grond slapen, we hebben nog een caravan staan en we gaan die zo meteen halen en we zorgen voor extra drinken en eten’, klonk het. Hij mag zelfs naar een campeerterrein in Tremelo waar hij gratis mag verblijven, 2 jetons per dag krijgt om een douche te nemen en er ook voor eten wordt gezorgd.”

In afwachting heeft hij een bed en staat zijn caravan op de parking in de Demervallei. “Hij sliep eindelijk nog eens goed en we bezorgden hem ook tandpasta en zeep. We hebben aan de politie gevraagd om hem daar enkele dagen te gunnen zodat we een definitieve oplossing voor hem kunnen uitdokteren. Ze hebben ons beloofd dat dit mocht. Aan de bevoegde schepen heb ik gevraagd om dit verhaal op te volgen, ze beloofde mij dat maandag te doen.”

De betrokken schepen konden we niet bereiken voor een reactie.  

Lees verder onder de foto. 

Aarschot
De man leefde in een tent.

Sterk netwerk

Dat ze dit heeft kunnen verwezenlijken via haar Facebookpagina vindt Mieke alvast top. “We willen onze zeer grote community en uitgebreid netwerk bedanken om zo snel te reageren en om hier, spontaan en zonder vragen te stellen, hun schouders mee onder te steken. Op die manier konden we dit verhaal tot een menswaardig einde brengen,het strekt jullie allen tot eer, dikke merci”, besluit ze dan ook op de Facebookpagina.

Lees meer over