Bizarre evolutie in recreatiedomein Schoonhoven, iedereen moet weg van camping tegen juni 2022

27 september 2021 | 19u15 | Gepost door redobra@telenet.be
Gebruikers camping Schoonhoven ontevreden
De campingbewoners en de uitbaters die de camping verkochten zijn boos op de stad Aarschot. De stad stuurde een brief uit aan de eigenaars en huurders van een verblijfplaats op de camping met het bericht dat het op 31 december afloopt en dat alle verblijven tegen 30 juni 2022 weg moeten.

Met langs beide zijden een zeer optimistische blik stelden het stadsbestuur en de familie Thuijsman, de vorige eigenaars van recreatiedomein Schoonhoven, in juni van dit jaar aankoop door de stad van het recreatiedomein Schoonhoven voor. Nu de wissel van het eigenaarschap dichtbij is, namelijk op 31 december, heerst er ongenoegen bij de verkopers. Die hebben nogal moeite met het feit dat de gebruikers van de  camping hier nu zo snel weg moeten.

De betrokkenen kregen eind vorige week een brief waarin het einde van de camping werd aangekondigd. Het recht op standplaats eindigt op 31 december 2021 en de gebruikers krijgen tot 30 juni 2022 de tijd om er hun recreatiewoonst weg te halen. Die brief hadden ze blijkbaar nog niet direct verwacht. 

“We wisten dat de stad het domein had overgekocht, maar dat we hier zo snel weg moeten is toch niet serieus”, zegt een van de gebruikers van de camping. “De zeer korte tijd om een oplossing te zoeken is niet echt fair. We hadden graag nog het hele jaar 2022 gehad om op een deftige manier te kunnen uitkijken naar een nieuwe locatie. Bovendien wordt er pas op 26 oktober een infosessie gehouden, dat is dan maar twee maanden meer voor het einde.” 

De betrokken gebruikers gaan zich organiseren in een comité om het stadsbestuur duidelijk te laten weten wat hun grieven zijn, zeker na zovele jaren van verblijf op die plek. "We hebben altijd toeristenbelasting betaald en de handelaars en horecazaken zijn steeds goed geweest met onze aanwezigheid daar", zeggen de betrokkenen.

De familie Thuijsman zelf is nu boos op het stadsbestuur en liet ook al optekenen dat ze niet tot de verkoop waren overgegaan als ze geweten hadden dat 31 december 2021 het definitieve einde was voor de gebruikers van de camping.  “We hadden gehoopt dat er tegen de  al een alternatief was voorzien voor deze mensen, maar nu blijkt van niet. Dit kan echt niet.”

Stadsbestuur en de afspraken met de verkoper

"We begrijpen de reactie van deze mensen​, maar dit was ook allemaal zo afgesproken bij de verkoop en door beide partijen beaamd tijdens de persconferentie over de overdracht. Ook was er duidelijk afgesproken dat de uittredende eigenaars geen contracten meer kon afsluiten over wat er na 31 december 2021 gebeurt op de camping. De gebruikers van de camping hadden steeds een contract per jaar, dus dat was volledig conform. Zoals door de verkoper bevestigd tijdens de onderhandelingen en bij de desbetreffende persconferentie en infosessie, zouden er geen permanente bewoningen zijn. We benadrukken dat, indien die er toch zouden zijn, deze mensen correct en menselijk zullen geholpen worden bij het woonloket 'Wonen aan de Demer', zoals vermeld in de brief die iedereen daar kon vinden. Als de hele site is aangepakt, op adviezen van de Aarschotse bevolking en als daar een deel verblijfsrecreatie zou bij horen, is de verblijfsrecreant zeker terug welkom. Maar eerst staan er werken te doen.", meldt het stadsbestuur.

Lees meer over