5000 euro voor gouden tip

Ilse Stockmans
De negentienjarige studente Ilse Stockmans uit Aarschot verdween op dinsdagnamiddag 17 februari 1987 spoorloos toen ze vanuit Leuven de trein naar huis wilde nemen. Onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’ looft nu 5.000 euro uit voor de gouden tip.

Ilse Stockmans is de jongste uit een gezin met drie kinderen en woont in 1987 samen met haar mama, Josephine Nuyts, in Aarschot. Ze loopt dan school aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven en neemt na schooltijd de trein naar het station van Aarschot, waar haar moeder haar steevast opwacht.
Door het wegvallen van een les staat Ilse onverwacht een uurtje eerder aan het station van Leuven, waar een vriendin haar de spoorwegtunnel ziet instappen. Maar als haar moeder op het eerder afgesproken tijdstip wacht aan het treinstation in Aarschot, stapt Ilse niet af. 
Nu, 34 jaar na de verdwijning van Ilse Stockmans, looft het onderzoekscollectief ‘Bureau Van Meerbeeck’ 5.000 euro uit voor de gouden tip in dit mysterie. Vijfduizend euro dus voor de persoon die hen op het spoor brengt van Ilse Stockmans.
"Samen met moeder Josephine Nuyts en andere achterblijvers hopen we op de gouden tip. We hopen dat die éne persoon die iets weet, zich manifesteert. Want van één ding zijn we zeker: die persoon bestaat!
De familie weet niét wat Ilse Stockmans overkwam of onderging na haar verdwijning. De familie is wel van één ding overtuigd: Ilse koos niet zelf om te verdwijnen. Iemand koos voor haar", klinkt het bij het onderzoekscollectief, een organisatie rond cold-cases.
"In eerste instantie hopen we vanzelfsprekend dié persoon te bereiken. Die éne persoon die alles weet. Maar mogelijk is hij, of zij, niet alleen. Buitenlands onderzoek wees immers uit dat in de helft van de gevallen zo iemand in de loop der jaren zijn duistere geheim deelde. Van alle cold cases -onopgehelderde moorden en verdwijningen- in ons land nam in de helft van de gevallen de moordenaar of ontvoerder na de feiten iemand in vertrouwen. Of ontdekte iemand het geheim. Een tweede persoon, die besloot te zwijgen. Dat betekent dat er vandaag honderden mensen in ons land de sleutel in handen hebben tot de opheldering van een crimineel feit. Honderden mensen zwijgen. Misschien wel iemand in de verdwijningszaak rond Ilse Stockmans. Samen met de achterblijvers hopen wij dat die éne persoon zich eindelijk manifesteert. Het is nooit te laat om te praten."

Het geld dat ter beschikking wordt gesteld is afkomstig van boekenverkoop, lezingen en giften. Het aanbod blijft 3 maanden geldig, namelijk tot 17 juni 2021.

Contact opnemen met ‘Bureau Van Meerbeeck’ kan via info@bureauvanmeerbeeck of andere communicatiekanalen (Twitter, Instagram,…) die op deze site vermeld staan. Op vraag van de moeder van Ilse Stockmans gebeurt alle verdere communicatie via Bureau Van Meerbeeck.

Lees meer over