Redenen om als interim in de duurzame sector aan de slag te gaan

19 februari 2024 | 12u01 | Gepost door redactie
Interim

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest over duurzaamheid. Dat kan ook niet anders. Het wordt voor organisaties immers steeds belangrijker om hier werk van te maken. Om hun voetafdruk te verkleinen en bedrijfsprocessen te optimaliseren om zo het milieu te beschermen. Dat vraagt ook om meer duurzaamheidsprofessionals. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer vacatures voor hoogopgeleiden binnen de duurzame sector worden vrijgegeven. 


 

Maar hoe vind je de juiste baan als duurzaamheidsprofessional? Je kan ervoor kiezen om een vast dienstverband aan te gaan en een managersfunctie voor een organisatie aan te nemen, maar je kan ook als interim aan de slag. Hierbij schrijf je je meestal in bij een recruitment bureau, die jou vervolgens weet te matchen met relevante opdrachtgevers. 

Maar waarom zou je juist als interim aan de slag moeten gaan? Welke voordelen levert dit op? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in. 

Veel werkervaring opdoen 

Ben je pas afgestudeerd? Dan herken je vast het probleem dat je voor de meeste openstaande vacatures onvoldoende werkervaring hebt. Hoewel je de benodigde diploma’s op zak hebt, kom je hierdoor lastig aan het werk. Interim opdrachten zijn dan een absolute uitkomst. Een recruitmentbureau matcht jouw vaardigheden met de juiste opdrachten en je zorgt er zo voor dat je binnen korte tijd veel ervaring opdoet in verschillende branches en bij het vervullen van meerdere functies. Zo doe je niet alleen razendsnel meer werkervaring op, maar ontdek je ook sneller welke functie echt bij je past. Bovendien kan al deze werkervaring in je cv worden toegevoegd, waardoor je ook je kansen op de arbeidsmarkt constant vergroot. 

Eigen baas 

Een van de grootste voordelen van interim werk is dat je geheel zelfstandig en onafhankelijk blijft. Je zit niet vast aan langdurige contracten of dezelfde baas die verschillende eisen stelt. Bovendien ben je meestal in staat om zelf je salaris te bepalen. Hiermee kan je jezelf aantrekkelijker maken voor werkgevers, maar er ook voor zorgen dat dit conform de huidige richtlijnen is en je niet onderbetaald wordt. 

Nooit langdurig hetzelfde werk verrichten 

Sommige mensen zijn simpelweg niet gemaakt om langdurig hetzelfde werk te doen. Ze vervelen zich snel en zijn eigenlijk constant zoekende naar een nieuwe uitdaging. Een vaste baan kan dan ook heel beklemmend voelen. Liever zien ze dat bijna geen dag hetzelfde is en ze constant voor nieuwe uitdagingen komen te staan. In dat geval is interimwerk natuurlijk de perfecte keuze. Telkens wanneer een bepaalde functie begint te vervelen, ga je weer verder naar een nieuwe opdracht. Je zit nergens langdurig aan vast. Hierdoor blijft het werk leuk en ontzettend uitdagend. 

Je doet veel nieuwe sociale vaardigheden op 

Als je op verschillende werkplekken komt, ben je ook genoodzaakt om met heel veel verschillende soorten mensen samen te werken. Daardoor leer je nog sneller schakelen en doe je veel nieuwe sociale vaardigheden op. Vaardigheden die niet alleen op werkgebied van pas zullen komen, maar ook privé handig kunnen zijn. Hier heb je je hele leven profijt van.