Leren in Leuven: de interessantste opleidingen

5 januari 2024 | 12u09 | Gepost door redactie
Boeken
Leuven is misschien wel een van de grootste studentensteden in België. Deze prachtige hoofdstad van Vlaams-Brabant telt zo’n 100.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft student is. Het is dan ook geen verrassing dat Leuven een fantastisch studentenleven heeft: van maandag tot en met donderdag ben je in Leuven aan het juiste adres voor de vetste feestjes en de leukste kroegen. Bier is er ook genoeg: de stad telt meerdere microbrouwerijen waar je het lekkerste speciaal bier kan proeven. De vijf hogescholen en universiteiten bieden een ruim aanbod aan opleidingen. Wil jij in het prachtige Leuven studeren, maar weet je nog niet welke opleiding bij je past? Lees dan verder voor een kleine greep uit het brede aanbod van alle hogescholen en universiteiten in Leuven.

Wil jij graag werken in de zorg?

Kan jij niet wachten tot je eindelijk kan solliciteren voor een zorgvacature? Dan ben je in Leuven aan het juiste adres. De universiteit in Leuven biedt verschillende opleidingen binnen de geneeskunde. Als je arts wil worden, zal de opleiding geneeskunde het meest geschikt zijn, maar een andere interessante optie is logopedische en audiologische wetenschappen. Deze opleiding focust op spraak en taal bij zowel kinderen als volwassenen. Ook biomedische wetenschappen valt onder het vakgebied geneeskunde, waarin je vooral in het lab bezig zult zijn. Deze opleidingen zijn allemaal op universitair niveau. Ook op masterniveau zijn er zorgopleidingen te vinden: de verpleegkunde master leert jou alles over verpleegkundige zorg; een perfecte aanvulling als je in de zorg wil gaan werken.

Verdiep je in verschillende opleidingen

De keuze is breed in Leuven. Zo kunnen de rechtsgeleerdheid-opleidingen je alles leren over het recht en geeft het de mogelijkheid om je later in de rechtszaal te begeven. Als je meer aanleg hebt voor economie zijn hier ook geschikte opleidingen voor: van bedrijfswetenschappen tot accountancy. Meer oog voor bouwen? De opleidingen ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen of industriële ingenieurswetenschappen zullen jou dan goed liggen. Toch meer oog voor het ontwerpen van gebouwen? Ook dan zit je goed in Leuven, want met de architectuuropleiding leer je alles over het ontwerpen van functionele, veilige en mooie gebouwen.

De minder exacte wetenschappen

Hou je niet zo van exacte wetenschappen? Ook dan ben je in Leuven aan het juiste adres. Voor zij die geïnteresseerd zijn in het geloof en alles wat erbij hoort, is de opleiding theologie en religiewetenschappen een goed passende opleiding. De universiteit van Leuven biedt echter nog meer geloofsgerelateerde opleidingen. Naast theologie en religiewetenschappen biedt de universiteit ook opleidingen binnen kerkelijk recht. Buiten het geloof biedt Leuven ook interessante, niet-exacte studies. Een studie filosofie leert jou alle wijsheden en zet je aan het denken. De sociale wetenschappen en psychologie en pedagogische wetenschap opleidingen kunnen interessant zijn voor zij die zich bezighouden met de aard van de mens. Als laatste de kunstopleidingen, waar je als creatieve ziel helemaal los kunt gaan en alles leert over creativiteit. Er is keuze genoeg!