Eerste lentedagen gebruikt voor het opknappen van de tuin

13 mei 2024 | 11u51 | Gepost door redactie
Tuin

Gezinnen in en rondom Leuven gebruiken de eerste lentedagen van het jaar massaal om de tuin op te knappen. Zo wordt het onkruid uit de borders verwijderd, het gazon geverticuteerd en de groene aanslag van de terrastegels gespoten. Welke van deze klussen heb jij al uitgevoerd dit voorjaar? Het geeft de tuin een frisse, verzorgde uitstraling, wat maakt dat je er deze zomer nog meer van zal genieten!

Bij het uitvoeren van de genoemde klussen is het huren van gereedschap steeds populairder. Zo biedt een verticuteermachine huren verschillende voordelen: het versnelt de klus in vergelijking met het gebruik van een verticuteerhark, voorkomt dat je zelf ruimte moet maken voor het opbergen van een extra apparaat en is duurzaam. Zelf een verticuteermachine kopen betekent immers dat deze een groot deel van het jaar stil blijft staan in de schuur. Dat is zonde en past niet bij een duurzame levensstijl. Een verticuteermachine zorgt ervoor dat het gazon extra lucht krijgt en verwijdert daarnaast het mos. 

Overweeg niet alleen het huren van een verticuteermachine 

Niet alleen het huren van een elektrische verticuteermachine is het overwegen waard bij het opknappen van de tuin. Overweeg ook een hogedrukreiniger huren bij Boels. Met een hogedrukreiniger verwijder je de groene aanslag op de tegels van het terras en bijvoorbeeld op de gevel snel en gemakkelijk. Zelf aan de slag gaan met een bezem en water is arbeidsintensief en werkt lang niet altijd voldoende. Huur de hogedrukreiniger samen met de buren, om zo de kosten te delen en direct na elkaar het terras of de oprit schoon te kunnen spuiten. Houd er hierbij rekening mee dat het gebruik van een hogedrukreiniger afgeraden wordt bij keramische terrastegels. Deze tegels hebben een beschermende toplaag die je zou aantasten bij het gebruik van de hogedrukreiniger. 

Klussen zelf uitvoeren populairder dan inhuren hovenier 

Naast de mogelijkheid om de genoemde klussen zelf uit te voeren, zou je ook het inhuren van een hovenier kunnen overwegen. De laatste jaren is het echter steeds populairder om klussen zelfstandig op te pakken. Mede doordat vaker vanuit huis gewerkt wordt, heeft men meer tijd voor deze klussen. Daar komt bij dat het uitvoeren van klussen in en rondom de eigen woning steeds makkelijker is met de video’s die je online vindt. In deze video’s wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een bepaalde klus aanpakt en welke gereedschappen je ervoor nodig hebt.