Badkamer omtoveren tot wellness-oase: dit heb je nodig

Badkamer

Je fysieke en mentale gezondheid zijn enorm belangrijk. Daarom is het belangrijk om af en toe rust te nemen. Dit kan je doen door mindfulness en meditatie, maar ook door je badkamer om te toveren tot een wellness-oase. Zo heb je een oase van rust in eigen huis, waar je net zo kan genieten als in een spa. Zo kan je genieten van wat “me-time” met fijne producten, zoals Redken shampoo en conditioner. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt om jouw badkamer om te toveren tot een wellness-badkamer. 

Luxe meubilair voor het wellness-gevoel

De eerste stap naar een wellness-badkamer is de aanschaf van goed meubilair. Zo kan je, in plaats van voor een normale douche, ook voor een stoomdouche kiezen. De stoomfunctie zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, waardoor je meer zweet. Dit zorgt ervoor dat je huid grondig gereinigd wordt. Het heeft daarbij ook een positief effect op je luchtwegen en immuunsysteem. Zo worden problemen met de ademhaling verminderd en zul je ook minder last krijgen van klachten door allergieën. Ook het aanschaffen van subtiele opbergruimtes dragen bij aan het wellness gevoel. Een drukke, overvolle badkamer werkt averechts wanneer je op zoek bent naar meer rust. Koop dus mooie kastjes die passen bij de rest van de inrichting, zodat je al je producten van Beautyplaza goed kunt opbergen.

De aanschaf van een bad

Bij het echte wellness-gevoel hoort natuurlijk een bad. Het is bewezen dat je door de warmte en comfort van een bad meer optimisme en minder negatieve gevoelens ervaart, mede dankzij het veilige en comfortabele gevoel dat een bad geeft. Bij de keuze van een bad is het belangrijk om goed te letten op ondersteuning van je rug en nek. Veel baden zijn tegenwoordig gericht op een mooie uitstraling, maar daardoor niet comfortabel om in te liggen. Ook is het handig om rekening te houden met de keuze voor een diep of ondiep bad. Over het algemeen wordt een dieper bad als comfortabeler ervaren, maar als je slechter ter been bent, kan een diep bad lastig zijn. Voor de echte luxe kan je ook gaan voor een whirlpool-systeem: hiermee heb je een bubbelbad in huis.

Let ook op de details

Ook de details in de badkamer spelen een belangrijke rol. Om rust te creëren, zal je voor rustige kleuren en materialen moeten kiezen. Deze moeten ook goed bij elkaar aansluiten, zodat het een geheel vormt. Het gebruik van groene kleuren heeft een positief effect op de mentale rust. Niet zo’n fan van een compleet groene muur? Dan kan je ook planten neerzetten. Vergeet ook het licht niet. Zacht, warm licht helpt met het laten ontspannen van je lichaam, waardoor je meer melatonine aanmaakt en dus beter kan slapen.