Onverwachte tournee van streekgenoten langs culturele centra

15 maart 2021 | 12u53 | Gepost door rik.poulman@te…
the curl
Het is een combinatie die je lang niet verwacht, maar volgend jaar maken de muzikanten van Tiense muziekband ‘The river curls around the town’, prijzen-winnende fotograaf uit Boutersem Eddy Verloes en de Nederlandse dichter Benno Barnard een tournee langs de Vlaamse culturele centra. Voormalig VRT-journalist Geert van Istendael zal als gastheer de avonden in goede banen leiden.

Sinds Eddy Verloes met zijn fotoreeks ‘Losing Our Minds’ naar de fotografensterrenhemel schoot, is er geen houden meer aan. De ene bekroning op de andere volgt mekaar op. Diep onder de indruk schreef de Nederlandse dichter en auteur bij elke foto een passend gedicht. De fotograaf en de dichter vonden mekaar ook in een samenwerking met de Tiense muzikanten Bart Bekker en Jan Vanwinckel met het studioproject ‘The river curls around the town’, een elegante en mysterieuze mengeling van elektronica en luisterpop. Hun eerdere albums ontvingen lovende kritieken in binnen- en buitenland.

Toevallige ontmoetingen leiden soms tot onverwachte samenwerkingen. Het beluisteren van een paar proefnummers volstonden om het geplande foto -en gedichtenboek ‘Buiten Zinnen / Losing Our Minds’ van Verloes en Barnard uit te breiden met een cd van ‘The river…’. “De mysterieuze sfeer die over de foto’s hangt, wordt in de poëzie en in de muziek perfect weerspiegeld. Er is een prachtige symbiose tussen beeld, woord en klank”, meent Eddy.

Bart Bekker: “Wij bereiden ook een tournee voor langs de Vlaamse culturele centra vanaf januari 2022. Voor de boekingen werd een samenwerking aangegaan met het Antwerpse boekingskantoor Rumoer dat ook artiesten als Stef Bos, Buurman en Eva De Roovere vertegenwoordigt. Op het podium worden Benno Barnard, Eddy Verloes & The river curls around the town vergezeld door schrijver-dichter en voormalige VRT-Journalist Geert van Istendael.”

Lees meer over