Woning Tiense architecten geselecteerd op internationale architectuur website

25 december 2020 | 17u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Woning Peter Van Impe
Archilovers, de zeer populaire internationale architectuur website, maakt elk jaar een overzicht van de meest spraakmakende en gelikete architectuurprojecten over heel de wereld. Onder de geselecteerde projecten is de eigen woonst van architecten koppel Peter Van Impe en Evelien Broeckx in Tienen te vinden. (Foto: Steven Massart)

Architecten- en ingenieursbureau AST 77 realiseerde deze “Herenwoning” op de Anemoon te Tienen, de site van het voormalig Provinciaal Internaat. Vanuit deze woonst is er vanuit de 11 meter hoge raampartij een uniek zicht op het Vianderdomein.

Het unieke materiaalgebruik in deze woning zette de woning al meerdere keren in de kijker. Zo waren de bakstenen aan de binnenzijde van de woning te bewonderen op de cover van “bouwen met baksteen”, werd de indrukwekkende staalstructuur van de woonst geselecteerd voor “de nationale staalprijs”, stond de woonst in de kijker in een reportage rond circulair bouwen van het Netwerk Architecten Vlaanderen, konden ruim 200 mensen de woning afgelopen zomer corona-proof bezoeken tijdens “Mijn thuis op maat” en is de woonst record houder van de hoogste ongebonden stampleemwanden in Europa.

Zaakvoerder Peter Van Impe is zeer verheugd om ook dit jaar - als één van de weinige Belgen - de hedendaagse architectuur in ons land internationaal te mogen vertegenwoordigen. Info:

http://www.ast77.be/projecten/201401-tienen-anemoon/?lid=170.

Lees meer over