Sterrenchef Thijs geeft Bistro De Vijvers uit handen: "Wil me concentreren op puur gastronomische"

Colette

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette in Averbode geeft de fakkel door van Bistro De Vijvers, een brasserie net naast het sterrenrestaurant aan de vijvers die hij destijds opstartte, aan Wim Michiels en Ann Roosen die zaakvoerders zijn van eetcafé Velo in Tremelo. “Ik heb daar destijds nog gewoond.” De twee nemen de zaak over. 

Thijs startte Bistro De Vijvers in 2021. Destijds ging hij voor “een typische Franse bistrolook met banketten, lambrisering en zogenaamde Thonet stoeltjes die je in Frankrijk vaak ziet staan.”

Vandaag neemt Wim de zaak over en voor hem voelt het als thuiskomen. “Tien jaar lang heb ik gewerkt in Het Vossenhol met hart en ziel en dat blijven we trouwens ook doen. Dat is een goed runnende zaak maar toen we de kans kregen om de bistro aan de vijvers in Averbode over te nemen, hebben we niet getwijfeld. Het is een droom die werkelijkheid wordt en het voelt als thuiskomen. Zowel Anneke als ik zelf zullen meewerken in beide zaken.”

Bedoeling is om open te doen in april en de naam wordt ook gewijzigd. “Voortaan heet de zaak Brasserie De Vijvers en we introduceren een nieuw concept. We gaan voor een gevarieerde menukaart met zowel snacks, vis- en vleesgerechten. Daarnaast willen we ook seizoensgebonden schotels aanbieden. Alles kan, van een croque monsieur tot ribbekes, mensen kunnen overdag ook komen genieten van een frisse pint of een lekkere koffie. Eigenlijk willen we een zaak zijn waar je ’s middags binnen springt om te lunchen, in de namiddag als wandelaar, fietser of genieter iets kan drinken en waar je ’s avonds lang kan tafelen met vrienden. Een van onze troeven is het grote terras aan de vijver en in een oase van groen”, vertelt de nieuwe uitbater.  

Klanten van de brasserie kunnen er trouwens genieten van gratis parking, dankzij Bob, de eigenaar van het domein.

Chef Thijs geeft de zaak uit handen om zich te kunnen concentreren op zijn sterrenzaak Colette. "Sinds we twee sterren hebben is het echt alle hens aan dek, het gaf ons een geweldige boost. Het is zoals in de sport, je moet kiezen voor een bepaalde discipline om er in uit te blinken. Wij gaan nu uitsluitend nog voor het pure gastronomische en ik wens Wim alle succes met de zaak", besluit de chef.  

Colette
Wim en Ann nemen de bistro over, het wordt brasserie De Vijvers