Scherpenheuvel-Zichem in de ban van de koers: tijdrit Baloise Belgium Tour is hoogdag

De Baloise Belgium Tour in Landen

De Baloise Belgium Tour zal drie jaar op rij neerstrijken in Scherpenheuvel-Zichem, dit jaar staat er op vrijdag 17 juni een tijdrit op het programma.DE komende weken verwelkomt de stad nog meer koersen. 

De tour is een wielerronde voor mannen elite die van 15 tot 19 juni ons land doorkruist. De stad, Golazo en het Sinksencomité vzw gingen met de organisatoren een engagement aan voor drie jaar en krijgen hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

De tijdrit gaat over 11,8 km, voornamelijk over vlakke wegen.

De start is voorzien iets na 14 uur in de schaduw van de Abdij van Averbode en de laatste renners zouden rond 17 uur de meet moeten bereiken ter hoogte van het Sint-Jansplein.  

Ex-profrenners Ludo Dierckxsens en Ludivine Henrion verkenden het parcours al, zoals ze dat de volgende weken ook met de andere ritten zullen doen. “Het is een mooi tijdritparcours waar een beetje vanalles in zit”, vat Dierckxsens samen. “Van langere brede banen naar smallere wegen met technische bochten die je best vooraf verkend hebt. Zeker die laatste bocht zou wel eens bepalend kunnen zijn.”

Volgens Henrion zou de koers weleens beslist kunnen worden op seconden verschil. “We zijn benieuwd of de renners daar in hun beugel zullen blijven of niet. De laatste kilometer kan mee over winst of verlies beslissen.”

Bekijk hier de parcoursverkenning van Ludo en Ludivine >>

Lees meer onder de foto. 

Baloise Tour
Een renner wordt de beste tijdrijder in Baloise competitie in de stad.

Nog meer wedstrijden in de steigers

En de organisatoren komen met nog meer want net voor de tijdrit is er ook een wedstrijd voor Special Olympics-atleten.

Trouwens in de stad wordt er de komende weken nog meer gekoerst want op 22 mei is  Averbode en het domein De Vijvers de start- en aankomstplaats van de Yuzzu Abdijengraveltocht. Op pinksterzondag 5 juni is er an, naar goede gewoonte, de Sinksenkoers, een nieuwelingenwedstrijd (U17) over 69km. Een week later, op zaterdag 11 juni, passeert Dwars door het Hageland door de stad en op 12 juni, een dag later dus,  kunnen de gravelliefhebbers in de sporen van hun helden rijden en het parcours als recreant verkennen.

 

Lees meer over