Zeven jaar na de feiten moeten daders van diefstal met geweld in Diest 265.000 euro schadevergoeding betalen

1 maart 2024 | 11u39 | Gepost door redactie
Diest blijft bij Oost-Brabant

Drie personen werden door de rechter in Leuven veroordeeld tot het betalen van 265.000 euro schadevergoeding nadat ze in 2017 slagen en verwondingen toebrachten aan twee anderen die ze, samen met anderen, wilden bestelen in Diest. Dat weet HLN.

De twee slachtoffers werden op 16 april 2017 door een groepje van zes personen uit Diest, onder wie een minderjarige, belaagd nadat ze eerst naar een fuif waren geweest en dan nog iets waren gaan drinken op de Grote Markt.

Na het verlaten van het café kregen ze van de daders tot tweemaal toe klappen, ze stalen hun geld en eisten dat ze nog meer cash zouden afhalen. Het ene slachtoffer hield er een gebroken been aan over en de andere een bloeding in de hersenen.

De minderjarige moest voor de jeugdrechter verschijnen en vier anderen werden aangehouden. Tijdens hun proces kregen ze 300 uur werkstraf opgelegd en een provisionele schadevergoeding van 1 euro werd weerhouden, de exacte schade moest nog worden bepaald.

Intussen is dat laatste gebeurd. Eén slachtoffer, hij is ondertussen 30 jaar oud, is voor 18% persoonlijk ongeschikt en voor 9% ook huishoudelijk ongeschikt verklaard. Hij kampt ook met concentratieproblemen en met problemen met zijn kortetermijngeheugen en hij heeft last van geurverlies.

Drie verantwoordelijken werden nu veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 225.000 euro maar daar komen nog 40.000 euro interesten bij, zo weet HLN nog.

Lees meer over