Regenboogvlag al zeven keer neergehaald aan stadhuis in Diest

9 februari 2024 | 10u43 | Gepost door redactie
regenboogvlag

De regenboogvlag wappert in Diest tijdelijk op het dak van het stadhuis nadat onbekenden die al meermaals aan de gevel van het stadhuis naar beneden haalden. De stad begint ook een sensibiliseringscampagne rond diversiteit en verdraagzaamheid. “De stad is van iedereen en blijft van iedereen. Bij ons kan je gewoon zijn wie je bent", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

De vlag is het symbool van de LGBTQ+ gemeenschap. Volgens burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) gaat het om jongeren die telkens weer de vlag neerhalen en daarom wappert de nieuwe vlag nu op het dak van het stadhuis.

De stad heeft intussen nieuwe palen besteld die vooraan het stadhuis zullen komen te staan en die verhinderen dat de vlag vanop de begane grond gemanipuleerd kan worden.

Naast de vlag heeft Diest ook een voetgangersbrug in de regenboogkleuren en is er een kleurenvariant van de Diest Socks.

Eerder uitte Jos Claes van Vlaams Belang zijn ongenoegen over het feit dat de vlag permanent aan de gevel van het stadhuis hangt maar de stad is niet van plan ze weg te halen.

Lees meer over