Dierenwelzijn haalt 34 zwaar verwaarloosde katten weg in Diest

Een van de verwaarloosde katjes

Vorige week werden de politie Demerdal-Dsz en het Dierenasielcentrum Sint-Truiden opgeroepen om 34 katten op te halen in een woning. De katten werden zwaar verwaarloosd en hadden etterende oogjes.

Philip Zurinckx, verantwoordelijke van het Dierenasiel Sint-Truiden bevestigt: "We zijn inderdaad gevraagd geweest om katten in beslag te nemen, 34 in totaal. Het ging om katten die in een woning verbleven waar ze zelfs niet buiten konden. Velen van hen hadden etterende oogjes die goed moeten verzorgd worden. De omstandigheden waren echt verre van ideaal", stelt hij.

"Voor gewoon al de dagelijkse verzorging, voer, onderhoud van de verblijven, kattenbakvulling zijn het al serieuze kosten. Maar we moeten er rekening mee houden dat deze katjes niet werden ontwormd of vaccinaties kregen. Als we dan moeten spreken over bloedonderzoeken of gesteriliseerd worden, dan spreken we toch al snel over een prijskaartje van meer dan 5000 euro. Pas na twee maanden zal Dierenwelzijn zich uitspreken over wat er zal gebeuren met de katjes.

Lees meer over