Bekkevoortse Zacarya Aznag behaalde drie keer goud: twee keer op Europees kampioenschap en 1 keer op wereldkampioenschap

Zacarya Aznag

Zacarya Aznag (45) uit de Bekkevoortse deelgemeente Assent mag zich Europees kampioen speerwerpen noemen. Hij gooide de speer in maart in Polen 59m69 bij zijn eerste poging en dat was meteen goed voor goud. “De 60 meter zat er helaas niet in maar ik ben beslist blij met het resultaat.”

 

 

 

 

 

 

 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Vorig jaar pakte hij ook al goud bij het wereldkampioenschap in Polen en ook op de Europese kampioenschappen in Italië. Dit jaar mag hij zich alweer Europees kampioen noemen in een nieuwe leeftijdscategorie en in september neemt hij opnieuw deel aan de wereldkampioenschappen in Zweden.

Lees verder onder de foto

 

 

 

 

Zacarya Aznag

Niet evident om goud te pakken

“Het was alvast niet evident want het was er koud, de dag en avond voor de wedstrijd was het nog aan het sneeuwen. De meeste werpers pieken nog niet in maart maar ik ging in januari op stage in Tenerife en in Portugal. Ik nam een week voor het EK ook de nodige rust en concentreerde mij op lenigheid en soepelheid. Dat wierp dus vruchten af. Ik was vroeger al actief als speerwerper en stopte ermee rond mijn twintigste. Rond mijn 35ste ben ik er terug mee begonnen”, zegt de atleet die aangesloten is bij Looi in Tessenderlo maar ook lesgeeft in Diest, Neerpelt en Tienen.

Lees verder onder de foto.

Zacarya Aznag
Dromen dat jongeren in zijn voetsporen kunnen treden

Jongeren laten schitteren

“Heel wat jongeren zijn geïnteresseerd in de sport, ook al is het niet meteen makkelijk. Ik train zo’n 35 atleten en ik hoop dat mijn atleetjes ver geraken, dat is mijn grootste droom. Anderzijds wil ik ook graag het Belgisch record in de categorie 45+ breken, dat staat op naam van Wladimir Parfenov die 62m84 ver gooide, maar het zou al fijn zijn als ik weer 60m haal.”

Lees meer over