47ste internationale carnavalsstoet sluit feestelijkheden in Diest af: "Veel voldoening om weer voluit te kunnen gaan"

Carnaval Diest

Zondag rijdt in Diest de 47ste internationale carnavalsstoet uit. “Er komen carnavalisten uit Nederland en Duitsland en we hebben een huldiging van de Unie van Oranje Steden die 60 jaar geleden ontstond”, zegt voorzitter van carnavalsvereniging de Gilde van Tielebuis David Beeris.

De internationale stoet vertrekt om 14.33 uur aan de Boudewijnvest.

“Er komen afgevaardigden uit het Duitse Dillenburg waar we al jaren mee verbroederen en uit Euskirchen, ook Duitsland, waar we al 33 jaar mee verbroederen. Er zal ook een afvaardiging uit Breda aanwezig zijn want we huldigen dit jaar de 60ste verjaardag van de Unie van Oranje Steden waartoe Diest, Breda, Dillenburg en Orange behoren. Prins Andy I en de dansmariekes sluiten de stoet af. ”, zegt Beeris.

De stoet wordt dit jaar niet ontbonden op de Kaai maar aan CC Den Hamer. “Daar organiseren we dan een after party, de inkom is gratis. We hebben er veel goesting in. Het geeft een enorme voldoening om eindelijk weer voluit te kunnen gaan en carnaval te vieren zoals het hoort. Dat kon drie jaar lag niet of in mindere mate. Het waren ook jaren zonder veel inkomsten maar gelukkig hebben we een klein centje kunnen sparen waarmee we de coronaperiode konden overbruggen. De stoet en de party zijn een ideale afsluiter van het carnavalsgebeuren in Diest. Ik heb maandag alvast een dagje vakantie genomen”, besluit Beeris lachend.

Carnaval diest
Prins Andy I (links) en voorzitter David Beeris hebben er zin in