Ons Dorp krijgt versterking uit rangen Open Vld en Gemeentebelangen, schepen Nathalie Weckx trekt de lijst

Ons Dorps

Ons Dorps Bekkevoort gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen met extra mensen. Bart Volders van Gemeentebelangen en Jens Snyers  van Open Vld vervoegen de rangen. Schepen Benny Reviers zal de lijst duwen en Natahlie Weckx trekt, samen met Raf Vanmeensel, de lijst. “Ik wil nog drie jaar mee maar dan wil ik genieten van een welverdiende rust”, zegt Reviers.

Reviers is er intussen 72 en wil nog even mee aan de politieke kar duwen maar niet meer te lang. “Ik wil daar ook eerlijk in zijn naar de kiezer toe. Ik zou nog graag drie jaar mee mogen doen maar daarna is het tijd voor mijn gezin. Ik ben Joe Biden niet he (lacht).”

De opvolging is alvast verzeker want schepen Weckx trekt nu de lijst en krijgt steun van gewezen Open Vld-er Snyers en gewezen lid van Gemeentebelangen Volders.

“We stapten in 2018, bij de oprichting van de partij, al naar voor als een brede dorpspartij waar politieke kleur geen rol speelde. We willen een dorpspartij zijn met een open geest en een sociaal hart, actief in en vooral onze dorpen”, zegt Weckx.

Volders is al 18 jaar actief als raadslid en Snyers deed de voorbije jaren zijn intrede in de politiek.

“De komende maanden schrijven we verder aan een realistisch en doordacht verkiezingsprogramma.  Om ons doel te bereiken nodigen we iedereen met een gelijkaardige visie uit om met ons mee te werken. Er staat veel op het spel, zo is er de fusie met andere gemeenten en steden die we moeten aanpakken want het kan niet anders. Ik ben eerder geneigd om te kijken naar Diest en te hopen dat Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge in het verhaal mee willen stappen maar er zijn veel meer uitdagingen die we graag willen aangaan, besluit Weckx.

Lees meer over