Ommeganck in Molenbeek-Wersbeek nieuw leven ingeblazen

Ommeganck

Op 25 juni blaast het gloednieuwe Sint-Donatuscomité  de Ommeganck in Wersbeek nieuw leven in. De Landelijke Gilde steunt het initiatief met woord en daad.

“We kregen de garantie dat prachtige boerenpaarden naar aloude traditie de Ommeganck zullen openen. Sterke mannen dragen weer fier de beelden van onze heiligen door de straten. Kinderen strooien bloempjes op het pad van de priester die rustig verder schrijdt onder het baldakijn, het heilig sacrament opgeheven naar de toeschouwers. Aan de school wijdt hij de palm die ons ook dit jaar hopelijk zal beschermen tegen noodweer. En langs het hele parcours weerkaatsen mooie fanfaredeuntjes door de straten”, luidt het bij de initiatiefnemers..

De processie gaat uit meteen na de eucharistieviering van 9.30 uur.

Een uurtje later arriveert de stoet terug op het kerkplein waar de paarden worden gezegend. “Met trompetgeschal sluit de fanfare de Ommeganck plechtig af. Iedereen wordt daarna verwacht in OC Mardijk (Halensebaan 100 D in Molenbeek-Wersbeek) voor een verfrissing en een hapje. De kleinsten kunnen zich uitleven op het springkasteel en hopelijk zijn er ook enkele kermisattracties.” 

De organisatoren zijn nog op zoek naar helpers die een flambie, banier of beeld willen dragen. Zij kunnen Jan contacteren op het nummer 0486-65.70.23

Processie

Lees meer over