Werken voor nieuw vrijetijdscomplex starten in het najaar

vrijetijdssite baal

In het najaar starten de werken voor het nieuwe vrijetijdscomplex aan ’t Zand in Baal. De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft de omgevingsvergunning voor het complex goedgekeurd.

Na het laatste openbaar onderzoek keurde de bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant de omgevingsvergunning goed. Die omvat de bouw van een multifunctionele sporthal, de realisatie van een Hoppinpunt met bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet, de aanleg van een straatplein met verhoogd bus perron en de aanleg van een parking met overdekte fietsenstalling.

“Met de bouw van een multifunctionele sporthal biedt het lokaal bestuur een duurzame oplossing voor sport- en vrijetijdsbeleving in onze gemeente. Via een participatietraject konden inwoners en verenigingen hun mening geven over de plannen voor de ontwikkeling van de site aan 't Zand, naast het sociaal huis in Baal. De ontwerpplannen van de sporthal komen maximaal tegemoet aan de voorstellen van de verenigingen en houden rekening met de aandachtspunten uit de mobiliteits- en toegankelijkheidstoets”, luidt het.

Tijdens het openbaar onderzoek kwamen er nog enkele bezwaren van buurtbewoners rond parkeerdruk en (geluids)overlast. Om hieraan verder tegemoet te komen werden de ontwerpplannen bijgestuurd.

Er zal nu een aannemer aangesteld worden zodat de werken van start kunnen gaan. Die werken zullen ongeveer veertien maanden duren.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over