Vlaams Belang zal concessieovereenkomst voor trajectcontroles in Tremelo niet goedkeuren

Trajectcontrole

Vlaams-Belang zal de concessieovereenkomst met een privébedrijf voor de trajectcontroles in Tremelo niet goedkeuren op de volgende gemeenteraad. De overeenkomst wordt dan voorgelegd aan de raadsleden nadat die eerder door de provinciegouverneur vernietigd werd net omdat het college de overeenkomst niet had voorgelegd aan de gemeenteraad.

 “Aangezien de trajectcontroles in Tremelo niets te maken hebben met verkeersveiligheid maar alles met plat geldgewin, zullen wij de overeenkomst niet goedkeuren”, zegt fractievoorzitter Alain Verschaeren.

“Het College heeft al laten weten dat de concessie in ongewijzigde vorm zal worden voorgesteld. Dat wil zeggen dat de concessie zou lopen over een periode van zes jaar, en het huidige College dus een beslissing wil nemen die de volgende coalitie voor een volledige legislatuur zou binden aan het privébedrijf TaaS. Voor ons is dat onaanvaardbaar”,

 Grootste probleem voor de oppositiepartij is, naar eigen zeggen, het feit dat de huidige concessie stipuleert dat er geen verkeersremmende maatregelen mogen worden genomen op de trajecten van de trajectcontroles. “Wanneer een volgende coalitie in bijvoorbeeld de winkelstraat een verkeersplateau of verhoogde oversteekplaats voor voetgangers zou willen installeren om het verkeer er veiliger te maken, dan zou dat niet eens mogen”, zo legt Verschaeren uit. “Dat bewijst dat de trajectcontroles absoluut niets te maken hebben met verkeersveiligheid, maar alles met zoveel mogelijk geld uit de automobilist zijn zakken te kloppen.”

Lees meer over