Yvonne viert 100-ste verjaardag: "Ze heeft geen bucketlist meer en wil alleen nog genieten van wat ze heeft"

100 Yvonne

In Tielt-Winge werd er zondag feest gevierd want Yvonne Vandegaer werd op maandag 23 januari 100 jaar en dat werd zondag al gevierd zodat ook alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen erbij konden zijn. Het kranige oudje woont nog altijd zelfstandig in haar eigen woning en de 3 kinderen, een vierde overleed eerder, 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen zagen hoe ze genoot van haar verjaardag.

“Ze is nog altijd goed van geest maar lichamelijk wordt het wat moeilijker. Anderzijds woont ze nog altijd thuis en trekt ze nog goed haar plan. Ze beseft alles nog heel goed en daar zijn we dankbaar voor”, zegt dochter Jozefien die zelf ook al 74 is.

Ook haar 2 andere dochters, Lieve (72) en Griet (55) waren aanwezig. “Ze verloor jammer genoeg haar zoon Jef op 54-jarige leeftijd. Dat kwam bij haar wel hard binnen. Haar man, Marcel Verhaegen, overleed ook al op 69-jarige leeftijd.”

Hoe de 2 elkaar leerden kennen, willen we graag weten maar dat is voor de dochter ook een raadsel. “Eigenlijk weet ik dat niet precies, ze zagen elkaar wel heel graag. Mijn mama is altijd huisvrouw geweest en ze was altijd begaan met het lot van iedereen. Bij ons thuis kwam ook altijd veel volk langs. Zelf is ze niet zo’n fan van het feit dat ze zo oud wordt, ze mist haar actieve leven van weleer want dat lukt nu niet meer, ze kreeg altijd veel volk over de vloer, dat lukt, nu ook niet meer.  Ik hoop dat ze nog lang thuis kan wonen want mijn mama gaat niet aarden in een woonzorgcentrum. “

De familie vierde de verjaardag van Yvonne in zaal 't Rietlaer  in Rillaar met een heuse receptie. “Er was zo’n 100 man, die kunnen bij haar niet binnen. Toen we haar naar de zaal brachten, was de rit in de auto voor haar echt een avontuur. Ze babbelde met iedereen en wilde van iedereen weten of die zich amuseerden. Ze had voor iedereen een woordje over. Ik denk niet dat ze nog een bucketlist heeft, het is eerder goed geweest en ze geniet van elke dag die ze nog heeft, net als wij.”

Yvonne 100
100 Yvonne
Ook het gemeentebestuur kwam Yvonne feliciteren met haar 100 verjaardag
100 Yvonne