Update: Brand bij Voeders Mellaerts, de kat is wellicht overleden en huis is onbewoonbaar

Foto: Hulpverleningszone Oost
Bij Voeders Mellaerts in de Wingerstraat in Sint-Joris-Winge, een groothandel in akkerbouwproducten en veevoeders, brak maandagmiddag 13 juni brand uit. Het bedrijf bleef gespaard maar de woning leed wel heel wat schade. De woning werd onbewoonbaar verklaard. 

De brand ontstond aan de droogkast in de garage, die viel volledig ten prooi aan de vlammen. De brand woedde ook in de woning van het gezin en zorgde voor een rookontwikkeling. "Omwonenden kunnen beter hun ramen en deuren gesloten houden, niet omdat de rook giftig zou zijn maar wel om de eventuele geurhinder buiten te houden. Aan de woning is aanzienlijke schade", zegt burgemeester Rudi Beeken (Open Vld). 

Bij het incident bleef het gezin ongedeerd en ook de werknemers kwamen er met de schrik vanaf. Alleen de kat des huizes moest worden overgebracht naar de veearts. 

De brandweerkorpsen van Tienen, Aarschot en Scherpenheuvel kwamen ter plaatse om het vuur onder controle te krijgen. 

"De woning is onbewoonbaar verklaard door brand- en rookschade. Overslag van de brand naar het aanpalende bedrijf kon worden vermeden. Op het moment dat het vuur uitbrak, was, op twee katten na, niemand aanwezig. We konden de dieren redden maar eentje overleed later bij de dierenarts", zo luidt het bij de hulpverleningszone, wellicht gaat het om de kat die eerder werd afgevoerd naar de dierenarts. .

Brand Tielt-Winge
Omwonenden houden beter deuren en ramen gesloten, niet omdat rook giftig is maar wel om geurhinder te vermijden. Foto: Hulpverleningszone Oost
Brand Tielt-Winge
Foto: Hulpverleningszone Oost
Brand Tielt-Winge
Foto: Hulpverleningszone Oost

Lees meer over