Tielt-Wingse Katrien Houtmeyers ruilt Kamer voor Vlaams Parlement: “Ruim 15.000 voorkeurstemmen doet deugd"

11 juni 2024 | 12u31 | Gepost door redactie
Katrien

De 43-jarige Katrien Houtmeyers uit Tielt-Winge ruilt de Kamer in voor het Vlaams Parlement. Met 15.517 voorkeurstemmen, in 2019 waren er dat nog 12.027, is ze verkozen en maakt ze haar debuut in het Vlaams Parlement. 

In 2019 werd ze al verkozen voor de Kamer, nu trekt ze dus naar het Vlaams Parlement. “Natuurlijk maakt mij dat blij om te zien dat zoveel mensen in mij geloven. Vanzelfsprekend hoop je erbij te zijn maar dat zoveel mensen in mij geloven is beslist een opsteker en sterkt mij nog meer om zaken te veranderen in het voordeel van alle Vlamingen.”

Ambities voor burgemeestersjerp

Houtmeyers wil zich in het Vlaams Parlement focussen op innoveren en ondernemen, naast haar politieke loopbaan is ze ook actief bij Primetime als ondernemer,  maar heeft nog meer ambities. In oktober trekt ze de N-VA lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Tielt-Winge en gaat ze voor de burgemeestersjerp. “In Tielt-Winge kreeg ik meer dan 540 voorkeurstemmen, veruit het hoogste aantal van de lokale kandidaten, en dat doet eveneens deugd. Het maakt duidelijk dat we  als team goed bezig zijn en sterkt ons alleen maar om op dezelfde rechte lijn verder te gaan. Ik heb er alvast veel zin in en wil ook op gemeentelijk niveau zaken veranderen en het beter maken voor de inwoners van Tielt-Winge.”

  

 

Lees meer over