Tielt-Winge krijgt extra bos, met dank aan de bedrijven in de regio

bos

Een tiental bedrijven uit Tielt-Winge en Lubbeek bundelen de krachten en ontrollen samen verder een bos in Tielt-Winge. Het gaat om een initiatief van Forest Fwd die al meerdere van dergelijke projecten ontrolde in de regio.

Het Verdienstelijk Bos wordt een verbinding tussen het Tafelbos en het Boekhoutbos, één van de meest uitgestrekte bossen in het Hageland.

Eerder werd al een deel gerealiseerd, nu gaan ze voor de volgende fase en willen ze beide bossen met elkaar verbinden. “Het is al de tweede keer op rij dat bedrijven in de regio de krachten bundelen om meer groen te creëren in de regio. In de eerste fase deed ook al de Suikerrafinadrij in Tienen mee, net als Solvay, toen kwam topvrouw Ilham Kadri mee bomen aanplanten. We brengen duurzame pioniers uit het bedrijfsleven samen om er een boost te geven aan de lokale biodiversiteit, om er bomen te planten en natuur te creëren, maar ook méér dan dat. Het gaat er ook om het goede voorbeeld te geven, om bewustwording te creëren en als bedrijf duurzaamheid echt tastbaar te maken”, zeggen Dajo Hermans en Frank Missoul, de twee bezielers achter Forest Fwd, die zelf ook al bomen schonk aan bedrijven in Vlaanderen.

Volgens de initiatiefnemers zal Vlaanderen er, van november tot begin maart, zo’n 65 hectare bos bij krijgen dankzij de vrijwillige bebossing door bedrijven alom. 

Forest Fwd
Forest FWd