Politie had afgelopen weekend handen vol met meerdere dronken bestuurders

Controle

De agenten van de PZ Hageland hadden afgelopen weekend de handen vol met verschillende bestuurders die een glas teveel op hadden.In totaal werden er 7 betrapt op rijden onder invloed. De foto is louter illustratief van een heel andere controle in de politiezone.

Op zaterdag 3 juni werden 136 bestuurders onderworpen aan een ademtest op verschillende locaties in de politiezone,  2 moesten hun rijbewijs 6 uur afgeven en drie anderen voor 15 dagen omdat ze de 1,2 promille grens overschreden hadden.

Ook op zondag 4 juni werden een aantal bestuurders betrapt op alcohol achter het stuur . Aan de uitrit van de parking van het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge werd een wagen achteraan aangereden. De bestuurder van het achterliggende voertuig, een man van 60 uit Lubbeek, legde een positieve ademtest af en ook hij moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De documenten van de technische controle bleken ook niet in orde.  

Een 30-jarige bestuur, ook uit Lubbeek, liep dan weer tegen de lamp bij een controle op de Blerebergstraat, naar aanleiding van het negeren van de borden uitgezonderd plaatselijk verkeer die er staan voor de werken die er aan de gang zijn. Ook hij mocht na een positieve ademtest zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. 

Lees meer over