Oude pastorie in Houwaart wordt oefenterrein voor de politie: “Af en toe zullen we er ook oefenmunitie gebruiken”

Pastorie

De pastorie in de Tielt-Wingse deelgemeente Houwaart wordt een oefenterrein voor de politie. Het college van burgemeester en schepenen gaf hiervoor hun fiat op dinsdag 13 februari.  “We gaan er tactische oefeningen organiseren”, zegt korpschef van de politiezone Hageland Kurt Marcoen

De pastorie, gelegen in de Haldertstraat naast de basisschool, is een woning met twee verdiepingen die gebouwd werd in het derde kwart van de 18de eeuw. Het gebouw ligt er al enige tijd verloederd bij en krijgt nu dus een nieuwe bestemming als oefenterrein voor de politie.

De lokale politie bezocht het pand, samen met collega’s uit Aarschot, twee maal en bevonden het gebouw geschikt om er oefeningen in te organiseren.

“We zijn heel blij met deze opportuniteit. We gaan er onze mensen, onder andere, trainen in het doorzoeken van een woning en het controleren van mensen in een woning. Af en toe zal er ook oefenmunitie gebruikt worden”, aldus Marcoen.

De oefeningen zullen aanvangen in het voorjaar van 2024, ergens vanaf mei, en duren tot oktober. In de zomermaanden juli en augustus wordt er niet geoefend.

Lees meer over