N-VA doet ook niet mee met lijst burgemeester, alleen VOORUIT kan nog soelaas brengen maar ook dat is niet zeker

Tielt-Winge

Ook N-VA is niet meteen gewonnen om in zee te gaan met het idee van een lijst van de burgemeester, zoals recent gelanceerd door huidig burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld). Sterker nog, ze beweren nooit een voorstel in die richting te hebben gekregen.

Daarmee zijn ze al de tweede partij , na CD&V, die niet mee willen stappen in het nieuwe avontuur van het vooropgestelde plan van burgemeester Beeken die een partij wil oprichten die de partijgrenzen overstijgt. “De partij gaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen uit van haar eigen sterkte”, reageert fractievoorzitter Tom Werner van N-VA.

Blijft alleen nog VOORUIT over om eventueel aan boord te gaan voor het project, CD&V zei namelijk ook al neen tegen het voorstel.

 “Het initiatief van de burgemeester klinkt goed en wij gaan het gesprek zeker aangaan, ook al liggen onze werelden ver uit elkaar. We hebben destijds immers al goed samengewerkt met Open Vld”, zei VOORUIT hierover onlangs, ook al is dit niet meteen een liefdesverklaring. 

N-VA is in elk geval resoluut en gaat niet in zee met de nieuwe lijst. “N-VA wil een nieuwe politieke cultuur invoeren in de gemeente. Wij willen werken aan een gemeente waar mensen kunnen rekenen op een kwaliteitsvolle dienstverlening in combinatie met rechtvaardige belastingen. Het lokaal bestuur moet daarbij haar inwoners op een respectvolle wijze behandelen en met hen samenwerken om van Tielt-Winge een aangename plaats te maken om te wonen, werken en leven”, aldus fractievoorzitter Tom Werner, die zelfs ontkent ooit een voorstel van Beeken te hebben ontvangen. “De burgemeester neemt dit initiatief om zijn sjerp te behouden”

Lees meer over