Met de grasmaaier op café: een oplossing voor het noodgedwongen isolement

grasmaaier
Al een paar dagen wordt de dorpskern van Kiezegem, Tielt-Winge, opgeschrikt door een bijzonder fenomeen. 

Op geregelde tijdstippen is er het geluid te horen van een zwaar brommend gemotoriseerd voertuig. “Aanvankelijk dachten we dat gemeentearbeiders aan de bermen werkten, maar dat blijkt niet het geval te zijn”, zegt een inwoner die anoniem wenst te blijven.

Na wat observatie- en onderzoekswerk blijkt het te gaan over Paul Delimon, voormalig schepen van Jeugd en Cultuur in Tielt-Winge. Paul Delimon werd op 12 september geopereerd aan zijn heup. Hij kreeg een heupprothese en moet nu revalideren. Daardoor is hij sinds enkele weken aan zijn huis gekluisterd.

"Dat is evenwel niets voor iemand die voor de operatie elke dag zijn buurtbezoekjes deed en in het weekend steevast naar het lokale café  ’t Klein Verlet trok. Nu hij aan de beterhand is, heeft hij een oplossing gevonden voor zijn noodgedwongen isolement.  Paul doorkruist Kiezegemdorp sedert enkele dagen op zijn zitmaaier, met zijn krukken in de aanslag. We kennen vanaf nu niet enkel de pausmobiel, maar ook de Paulmobiel in ons dorpje. Het verschil is dat de Paulmobiel niet voorziet in een beschermende glazen koepel en meelopende bodyguards. We wensen Paul Delimon van harte een snelle genezing toe; voor hem persoonlijk en zijn naasten en… al was het maar om de geluidsoverlast in ons rustig dorpje opnieuw wat te verminderen”, zegt de inwoner al lachend.

Lees meer over